Kärleksörten är generös och älskvärd.

Kärleksörten är generös och älskvärd.

Den 28/1 ägde den första vänkursen rum på Lövudden. Nu är det dags för en uppföljning och fortsättning, som dessutom fogas samman med den första gratiskursen för året. Allt äger rum lördagen den 6/5 på Lövudden med start klockan 9.
Alla är hjärtligt välkomna, men observera att Lövudden inte ligger i Stockholm, utan i sydöstra Östergötland, 7 mil från vardera Linköping, Norrköping och Västervik.

Följande saker kommer att behandlas med varierande intensitet och fördjupning:

Ätliga vilda växter och perenna grönsaker
Aktuella ätliga vilda växter och tidiga perenna grönsaksväxter. Du är garanterad att få se och smaka på cirka 25 stycken olika arter. Vi går en runda och undersöker vad som finns samt plockar in för tillverkning av örtsalt och kanske någon enklare matlagning.

Tankning av björksav direkt ner i damejeannen.

Tankning av björksav direkt ner i damejeannen.

Björksav
Om det fortfarande rinner till från björkarna tappar vi björksav och sätter ett vårvin på saven och några lämpliga växter. Jag kommer att ha tappat björksav även i förväg så att det finns till hands om savningen är över.

En skarvympad vildapel.

En skarvympad vildapel.

Ympning av äppleträd
På den första vänkursen ympades med skarvympning på vildapel. Ett arbete som jag fortsatte veckorna efter och nu finns det cirka 150 ympningar att undersöka om de har tagit sig. Vi kommer att under denna dag också fortsätta ympningen med att barkympa på ett kärnsått äppleträd med flera olika sorters kulturapel.

Så välkommen till detta trevliga och unika tillfälle, men anmäl gärna ditt deltagande till min mejl: kosmotopia@gmail.com
När du anmäler ditt deltagande fås en vägbeskrivning.
Du tar med egen mat och kläder för utevistelse.
Mejlen står även öppen för frågor.

Jan Gustafson-Berge

Annonser