Konstutställning i Stines Kvarn.

Konstutställning i Stines Kvarn.

Årets utställning med lokalt verksamma konstnärer i Valdemarsvik med omnejd huserar även denna sommar i Stines Kvarn. Utställningen äger rum 12-26/7 och det är öppet varje dag mellan klockan 13-16. Vid Hemköp på Vammars köpcenter i Valdemarsvik sväng av mot Emtöholm och följ skyltning (5 km.).

Mitt utställningsrum i kvarnen.

Mitt utställningsrum i kvarnen.

Filtar och bokstäver
Det stickas periodvis på filtremsor och några av de senast färdiga visas på utställningen. Det är tre filtremsor i gråskala och två remsor som kallas för MIX då de innehåller en blandning av många kulörer. Jag fortsätter lekandet med bokstäver som inspirerad av gammal tradition hängs upp på husväggar. I år fick bokstäverna bilda ordet ”ÖVERLEVNADSKONST” för att påminna oss om att konsten är viktig för både vår inre och yttre överlevnad.

Ingen överlevnad utan konst.

Ingen överlevnad utan konst.

Skulpturer 
Två nya serier av skulpturer har sett dagens ljus och nattens mörker. De två första representanterna för varje serie presenteras på utställningen.

CIVILISATION I

CIVILISATION I

”CIVILISATION” är en serie skulpturer, arrangemang eller händelser som vill problematisera och väcka tankar kring vad civilisationsprocessen har gjort med natur, djur och oss själva. CIVILISATION I är en skulptur i troféns skepnad bestående av bräda, spik, hjorthorn, elstängseltråd och mässingsknopp.

Väktaren

Väktaren ”Det vassa ögat”.

”SKYDD: Rådare och väktare” är en serie mindre skulpturer vars syfte är att skydda och vårda den plats där de är verksamma. Denna första skyddsfigur bär namnet ”Det vassa ögat” och är tillverkad av en del från en lastpall, gamla brädor, spik, plåtbit, metallföremål och en grekisk skyddsamulett av glas.

Jan Gustafson-Berge

Annonser