Morgonsol i dimma

Klockan var fem på morgonen och världen i min synbara närhet var insvept i en lätt och svävande dimma. Soldimmans skönhet och fuktiga värme gav mig kraft att påbörja dagens fortsatta arbete med majscirkeln som jag skrev om i förra inlägget.

Brända och rostiga metallföremålEn spiral i en cirkel

Cirkelns brända yta genomsöktes och alla gamla spik och andra järnföremål som suttit fast på det nu borteldade virket samlades upp i en hink. Ytan räfsades jämn med kratta och större kolbitar stöttes sönder till mindre. En spiral tecknades upp för att markera var majsplantornas planteringshål skulle grävas.

Planthålen markerade med pinnar

Trångbodda mullvadar

Med spade grävdes en spadbred torva upp och hackades i småbitar. Urgrävningen gödselvattnades och markerades med en pinne. Därefter fylldes det på med två rågade spadar kompostjord vid varje pinne. Det såg snart ut som om stora mullvadar kastat upp sina gånghögar.

Majsplantor och bönor i jorden

Marktäckning med nyklippt gräs

Majsplantorna av sorterna Double Standard och Painted Mountain sattes ner lite blandat mellan sorterna och plantstorlek, varefter bevattning med handkanna ägde rum. Vid varje majsplanta sattes 2 stycken bönor, cirka 70 stycken sammanlagt fördelat på 4 olika sorters störbönor. Till slut täcktes utrymmet mellan planthögarna med nyklippt gräs och allt samman bevattnades med gödselvatten. Det ska bli spännande att följa växandet i majscirkeln.

Jan Gustafson-Berge

Annonser