Den andra vandringen i projektet VANDRARNA genomfördes under 6 timmar söndagen den 10/4. Det blev oväntat varmt efter några blåsiga dagar och vinterfoder i jackorna och extratröjor lämnades kvar i bilarna på parkeringsplatsen. Två nya hundar tillhörande rasen Jack Russel var med oss denna gång. I dagens vandringsplan ingick att gå till Rosenkällasjön i en vänsterbåge och därefter gå tillbaka i ytterligare en vänsterbåge. Lite vägtrampande blev det men mest gick vi i skogsterräng eller över fält. Vi valde högt placerade och soliga platser till våra rastplatser. Det var skönt att sitta och ligga i den värmande vårsolen. Man ska ju njuta också som en av vandringsdeltagarna uttryckte det.

Dagens två- och fyrbenta vandrare Dags för hemfärd

Vandringar föder alltid funderingar och frågor. Något av det vi diskuterade var om det blir gropar i marken efter gamla myrstackar, begreppet slow, varför gravar ser ut just som de gör, vilka hornbärande djur som fäller sina horn, varför man irriteras över saker och ting och hur en skägglav egentligen ser ut. En del av detta redde vi ut (åtminstone provisoriskt) och en del har vi som hemläxor till nästa gång. Vi inte bara går i cirklar utan själva vandringen är också som en studiecirkel.

Temat med vilda och ätliga växter fortsatte och denna gång knaprade vi i oss rotknölar från kärleksört samt blad från maskros, nässla, kirskål, ramslök och härligt röda blad från någon skräppa.

Behov av vila

Nästa vandring sker lördagen den 14/5. Då ska vi vandra runt hela Rosenkällasjön, lära oss mer om och äta den mångsidiga växten mjölkört, laga mat på Rödberget samt undersöka ett nytt område som kanske kan bli platsen för en övernattning senare i höst.

Vill du vara med så mejlar du mig kosmotopia@gmail.com så får du detaljerad information en vecka innan.
Mer om vandringsprojektet kan du läsa här.

Jan Gustafson-Berge

Annonser